28.08.2015

Türk Korku Filmi: "Baskın"


Türk Sineması'nın en zayıf halkasıdır korku türü. Genelde yabancı klasiklerden yapılan tuhaf uyarlamalar ya da yeni dönem çekilen sayısı üçü-beşi geçmeyen cin, deccal, şeytan, büyü temalı filmlerden başka örnek yoktur elimizde. Zaten son dönem çekilen bu tür filmler korkutmaktan ziyade insanı güldürmeye daha meyillidir. 

Öteki Sinema ekibinden genç sinemacı Can Evrenol’un ilk uzun metraj korku filmi Baskın fragmanı ile bütün bu kalıpları yıkacak gibi gözüküyor. Can Evrenol’un, 2013’te çektiği aynı isimli kısa filminden yola çıkarak uzun metraj haline getirdiği Baskın, beş polis arkadaşın bir gece yaşadıkları gizem ve kabus dolu olayları anlatıyor. Zaten Baskın’ın galası, Toronto Uluslararası Film Festivali’nin meşhur Midnight Madness seçkisinde Eylül ayında gerçekleşecek. Ardından Türkiye galası FilmEkimi kapsamında olacak.

Filmle ilgili olarak Toronto Midnight Madness’ın ana programcısı Colin Geddes şöyle diyor: “Özellikle Türkiye’den gelen bu filmden bahsetmek istiyorum; Baskın. Bizde ne zaman bir ülkeden ilk defa bir film gösterime seçilse bu çok özel bir durumdur, ama bu kez durum daha de farklı. Bu gerçekten cehenneme doğru adım adım kayan sert bir film. Seyirci nasıl gerilir, nasıl yavaşça korkunç bir atmosfere doğru ustaca taşınır diye ders almak istiyorsanız bu filmin son 10 dakikasına bekleriz.”


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...