25.08.2015

Birbirinden Güzel 5 Cover Şarkı


Bugün biraz daha müzik diyerek, müzik tarihinde yer almış birbirinden güzel 5 Cover şarkısına doğru yol alıyoruz. Bu şarkılar kimi müzik otoriteleri tarafından orjinalinden daha güzel bulunmaya devam etmektedir.

Johnny Cash - 'Hurt'

Orjinali  Nine Inch Nails'ın 'Downward Spiral' albümünde yer alan bu şarkı Johnny Cash tarafından farklı bir evrene taşınmıştır. Ama çoğu fanatik Johnny Cash hayranı bu yorumu fazla Müslüm Gürses ayarında, ağlak bulup burun kıvırmaktadırlar. Şarkının klibi için ise söylenecek çok şey yok. Müzik tarihinin en güzel video kliplerinden biri.





Jeff Buckley - 'Hallelujah'

Bu büyüleyici eser ilk defa 1984 yılında büyük ozan Leonard Cohen tarafından okunmuştur. Yıllar içerisinde 200'den fazla coverı yapıldı. Elbette en unutulmazı Küçük Prens Jeff Buckley yorumuydu. Özetle bir yıldızda yaşayan bir çiçeği seviyorsanız, geceleyin yıldızlara bakmak hoştur ve geceleri gökyüzüne bakarsın. Herşeyin çok küçük olduğu gezegenimi gösteremem sana.. Belki böylesi daha iyi. Yıldızım senin için herhangi bir yıldız olsun. Böylece gökyüzündeki bütün yıldızlara bakmayı seveceksin...






Nirvana - 'The Man Who Sold the World'

Aslında bu listeye Nirvana tarafından cover'ı yapılan  'Where Did You Sleep Last Night?', 'Love Buzz' gibi şarkıların tamamı girebilir. Ama David Bowie'nin o muhteşem şarkısı Kurt Cobain'in sesinde ete kemiğe bürünüp canlanır. Ve sanırım dünya üzerinde en çok izlemeyi istediğim konserlerden biri de, bu şarkının söylendiği Unplugged Nirvana konseri olurdu.




Pet Shop Boys - 'Always On My Mind'

Bir Elvis  Presley şarkısının Pet Shop Boys tarafından mutasyana uğratılması. Ortaya çıkan sonuç ise nefes kesici. Sanırım Pet Shop Boys'un bugünlere gelmesinde bu cover'ın önemi çok büyük. 




The Clash - 'I Fought the Law'

Bu şarkı aslında tavşanın suyunun suyu misali. Green Day bu şarkıyı söylediğinde çoğu yerde The Clash cover'ı olarak geçer. Ama aslında The Clash'da bu şarkıyı 60'ların ünlü rock & roll gruplarından The Bobby Fuller Four'dan emanet almıştır. Her şekilde ortaya çıkan sonuç çok güzel. Ekmeksiz götür...


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...