1.08.2016

5 PAZARTESİ ŞARKISI


Pazartesi haftaya enerjik bir başlangıç yaptığımız gün müdür yoksa bitmek bilmeyecek bir haftanın başı mıdır? Her ne kadar katılmasak da çoğu insan için cevap ikincidir! O zaman Pazartesi sendromunu atlatmak için yine müzik diyoruz. Yıllar önce bir bilgenin dediği gibi: "Hepimizin iki yaşamı vardır; Sahici olanı: Çocukluğumuzda düşlediğimiz yaşam. Sahte olanı: Başkalarıyla ortaklaşa yaşadığımız...

Hepinize mutlu Pazartesiler...

Ian Dury & The Blockheads – Wake Up And Make Love With Me

1942 doğumlu Ian Dury, 1977 yılında tam 35 yaşındayken yeni yetme punkçı gençlik arasında “New Boots And Panties “albümü ile kariyerinin doruk noktasını yaşıyordu. 7 yaşında çocuk felcine yakalanan Dury ressam olmaya karar vermiş ve eğitimini bu yönde almıştır. Yarı konuşur tarzdaki ilginç vokali ile çeşitli publarda çalmaya başlayan Ian Dury, Blockheads isimli grubunu kurarak ilk resmi sözleşmesini imzalamıştır. Her ne kadar Ian Dury klasikleşmiş parçası “Sex and Drugs and Rock and Roll “parçasıyla anılsa da bugün listemizde yer alan o güzel şarkısı “Wake Up And Make Love With Me’. 2000 yılında aramızdan ayrılan Ian Durry “Cockney Rebel “tarzı vokali ve kendine özgü sahne performansıyla hep hatırlanacaklar listemizde yer alıyor.


Architecture In Helsinki – When You Walk In The Room

Pazartesiyi ofis içinde turlayarak atlatmayı düşünen mimar ve mühendis arkadaşlar için sıradaki parça Avustralyalı indie pop grubu Architecture In Helsinki’den geliyor. Debut albümlerini 2003 yılında çıkaran ekibimiz, The Flaming Lips, Belle & Sebastian, Stereolab gibi isimlerden ilham alarak, çok renkli ve güçlü bir müzik yapıyorlar. Seçtiğimiz şarkı ise Now + 4Eva albümden geliyor. ‘When You Walk In The Room’ şarkısı aslında Jackie DeShannon tarafından yazılmış ve The Searchers tarafından meşhur edilmiş bir cover.


Citizens! – Reptile

Sıradaki şarkımız debut albümlerini 2012 yılında çıkaran genç Londralı indie rock ekibi Citizens!’dan geliyor. ‘Here We Are’ isimli albümden seçtiğim parça Reptile.


Inspiral Carpets – Dragging Me Down

80′li yılların sonlarına doğru ada coğrafyasının gri sokaklarıyla ünlü Manchester kenti bir çok heyecan verici gruba kucak açarak Manchester Sound ismi verilen bir müzik akımının ev sahipliğini yapmıştır. İşte o dönemin unutulmayan isimlerinden biri olan Inspiral Carpets meşhur inek logoları ve “Sevişme Kadar Havalı” sözünün yazılı olduğu tişörtleriyle müzik tarihine küçük bir imza attılar.


Chromeo – Jealous (I Ain’t With It)

David Macklovitch ve Patrick Gemayel isimli iki fantastik delikanlıdan oluşan Chromeo ile aşk kıvılcımlarımız ‘Needy Girl’ parçası ile başlamıştı. Tellioğlu ve Seferoğlu ailelerinin aykırı bireyleri, Tosun Paşa’nın can dostu süt kardeşler Chromeo ikilisinin, ‘Yeşil Vadi’ pardon ‘White Women’ ismini taşıyan albümlerinden seçtiğim şarkı Jealous (I Ain’t With It). Yine electro, disko, funk ve eğlenceli ses oyunlarıyla popüler müzik dünyasına cool ve umursamaz bir gülücük gönderiyorlar. Özetle; bildiğimiz Chromeo oyun havaları.


Bonus: Barış Manço – Eğri Eğri Doğru Doğru

Son şarkımız bizim topraklardan. Barış Manço’nun en sevdiğim şarkılarından biri olan “Eğri Eğri Doğru Doğru” 1981 yılında yayınlanan Hal Hal 45′liğinin B yüzünde yer almıştı. Bu 45′likte Barış Manço’ya Kurtalan Ekspres eşlik etmişti.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...