22.08.2014

The Drums “Encyclopedia”




Son yılların en çok dikkat çeken isimlerinden biri The Drums. 2009 yılında çıkardıkları Summertime EP'leri ve muhteşem Let's Go Surfing parçaları ile indie müziğe tabiri yerindeyse ince bir balans ayarı verdiler. Kendi isimlerini taşıyan debut albümlerini tanımlamak için şöyle bir zaman oyunu yapalım. Yıl 80'li yılların ortaları, mekan Manchester sahnesi, Factory Records patronu Tony Wilson bir yetenek avcısı olarak müthiş öngörüleriyle The Drums'dan haberdar oluyor ve bu müthiş albüm için bir anlaşma imzalanıyor.

Evet 80'li yıllardan fırlamış hissi veren indie ve post-punk tınıları The Smiths, New Order, Beach Boys, The Wake, The Housemartins gibi gruplardan çağrışımlar, Johnny Marr tarzı gitar riffleri eşliğinde sytnh-pop ve post-punk'ın gayrimeşrü ilişkisi The Drums için anahtar sıfatlar olurdu sanırım. Bütün bunlara ilave olarak kışkırtıcı davul vuruşları, buna paralel giden bas ritimleri, etkileyici synth kullanımı, kusursuz bir vokal ve basit şarkı sözleri The Drums müziği için söylenecek diğer unsurlar olurdu.



Bütün bu sıfatları kendinde toplayan The Drums “Encyclopedia” ismini taşıyan üçüncü albümlerini 24 Eylül’de çıkarıyor. ‘Magic Mountain’ isimli bir single’ın soundu için şöyle bir tanımlama yapılmış. Klaxons, tarafından cover’lanan Pixies şarkıları…

The Drums - Let's Go Surfing

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...