6.03.2014

Ahlak!


Rahmetli dedem televizyonda haber saati yaklaştığı zaman ajansları açında dünyadan haberimiz olsun derdi. Ajanslara yine alışık olduğumuz türden, vicdanları paramparça eden bir haber düştü. 

Fatih Unkapanı'nda gece 01:00 sularında, Yaşlı ve kör adamı yol gösterme bahanesiyle ara sokağa götüren 3 kişi, tahlisiz adamı soymak istedi. Bu sırada şahıslardan biri yaptığından utanarak arkadaşlarının yanında ayrıldı. Diğer iki zanlı ise adamı tutup ceplerini karıştırmaya başladı. Bunun üzerine kendisini korumak için bastonu sağa sola sallamaya başlayan yaşlı adam, ne yaptıysa hırsızlardan kurtulamadı. Hırsızlar ilk denemede parasını alamadıkları adamı çelme takıp yere düşürdü. Gözleri görmeyen talihsiz adamın üzerine çullanan hırsız, adamın cebindeki 15 lirayı aldı. Sadece 15 lira için dakikalarca yaşlı adamı tartaklayan hırsızlar, imdat çığlıklarını duyan vatandaşlardan korkup kaçtı. Yaşanan bu olay ise bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kayıt edildi.

Sadece boktan bir 15 lira için. Köpeğin önüne atsan dönüp bakmayacağı para için. Şimdi birileri çıkıp bu ülkenin böyle değerleri var, şöyle vefalı bir ülkeyiz, bilmem dünya ekonomisinde nereye geldik falan demesin. Hergün başka bir pislik, başka bir şerefsizlik. Vicdanların köreldiği, körler ülkesinde yaşama uğraşı.

Bindik bir alamete gidiyoruz son sürat kıyamete...

Cem Karaca - Bindik Bir Alamete Gidiyoz Kiyamete

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...