6.12.2013

Resimdeki penisi bulunuz!


Malum memleketin taşı toprağı AVM oldu. Alalım-verelim, ekonomiye can katalım hesabı, ailecek ömrümüzü AVM'lerde geçirmemiz isteniyor. Kısaca garip bir nesil yetişiyor ne idüğü belli olmayan bu 2000'li yıllarda. Çocuk olmak bile çok zor artık. Biliyor musunuz? İngiliz sivil toplum kuruluşu EYFS’nin (Early Years Foundation Stage) anaokullarında eğitim gören öğrenciler üzerinde yaptığı araştırmaya göre “iPad jenerasyonu” kalem tutmakta zorlanıyor. EYFS bu kuşağın, dünyayı elektronik tabletler vasıtasıyla tanıdığını belirtirken, bu jenerasyona mensup pek çok çocuğun bu nedenden dolayı kalem tutmakta zorlandığını söyledi. Anlayacağınız gün gelecek insanlar imzalarını atamaz hale gelecekler.

Oysa bizim çocukluğumuz çok farklıydı. Sabahları ekmek almaya giderken hep birilerine aşık olurduk. Sabah evden çıkıp, hava kararırken eve girerdik. Topun peşinde koşmaktan üstümüz başımız çar-çamur olurdu. Her seferinde topumuz mutlaka mahallenin sinirli komşusunun bahçesine kaçar ve geriye elimizde kesik bir top kalırdı. İnadına mahallenin en güzel erikleri de o komşumuzun bahçesinde yetişirdi. Haliyle bahçeden erik aşırmak farz olurdu. İlk yaptığım o afili uçurtmamı o yüksek ağacın dallarına nasıl kurban ettiğimi hala unutamam mesela. Bütün bunlar olurken Sadri Alışık; kaybedenlerin en görkemlisi, fakirlerin en gururlusu, aşıkların en delisi, serserilerin en uysalı, yalnızların en yalnızı, olarak ağlamaya devam ederdi.

Neyse konumuza dönersek. Antalya'da yeni bir AVM yapılmış. Bu noktada tuhaf olan birşey yok. Bir TOKİ, bir AVM, bu kısma çok alışığız zaten. Tuhaf olan binanın üzerindeki ışık oyunlarının krize neden olması. Bina üzerindeki şekillerden rahatsız olan bazı vatandaşlar muhtarı arayarak 'binadaki hareketli şekiller penise benziyor rahatsız oluyoruz. Bir şeyler yap muhtar’ diyerek yardım istemişler. Uçan Daire gören masum köylü misali büyük bir kargaşa yaşanmış. Buyrun buradan yakın. Bazı insanların aklının fikrinin nerede olduğunu belli oluyor. Ama fazla hayal gücü bünyeye zarar. Benden söylemesi. Bu arada resimdeki penisi bulana "Karma'dan Kamasutra'ya Love Machine" isimli bir kitap hediye ediyoruz.  Kolay gelsin...

Cem Karaca - Resimdeki Gözyaşları

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...