3.09.2013

Duygusuz sevişmeler


Cüneyt Arkın Türk Sineması'nın en büyük oyuncularından bir tanesi. Vurdulu-kırdılı yapımlardan, usta işi birçok filmde kendisini izleme fırsatını bulduk. Geçtiğimiz günlerde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), başrolünde Cüneyt Arkın'ın rol aldığı 'En Büyük Yumruk'filmindeki sevişme sahneleri için filmin yayınlandığı kanala ceza verdi. Cezanın gerekçesi ise; sevişme sahnelerinin duygusal olmaması. Anlayacağınız RTÜK duygusuz sevişmelere karşı. Çarşı dersen o herşeye karşı.

RTÜK raporunda şöyle denildi: "Filmin bir çok sahnesinde cinsellik olgusu yoğun biçimde yer almaktadır. Çıplaklığın sıklıkla ortaya koyulduğu, kaba cinselliğin yapım boyunca devam ettiği görülmektedir. Birçok sahnede, kadınların mahrem sayılabilecek uzuv ve organları, seyirlik malzeme halinde görsel bir meta gibi sunulmaktadır. Cinsellik ikonografisinin filmin bir çok sahnesine hakim olduğu, duygusal boyutundan arındırılmış sevişme sahnelerinin sunulduğu görülmüştür. Striptiz denilen cinsel gösteri niteliğindeki görsel ikonografik öğelerle zevk yaşayan gençlerin deneyimlerinin, bir tür öykü yumağı içinde sunulduğu görülmüştür."


Evet plastik aşkların yaşandığı bir devirde lütfen duygusuz sevişmeyelim. Mümkünse hiç sevişmeyin, direk üreyin. Nasıl olsa adına kibarca ekonomi dedikleri kapitalizme bol bol ucuz işgücü gerekli. Birilerinin daha çok zengin olması için modern köleler lazım. Tevfik Fikret'in dediği gibi;

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin....


 
Ian Dury - Wake Up And Make Love With Me

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...