16.08.2013

Savaş, kan ve gözyaşı


Mısır’da askeri darbe oldu. Genel kurmay başkanı Sisi yönetime el koydu, hükümet devrildi, anayasa askıya alındı, sonrasında tutuklamalar ve ölümler. Dünyanın neresinde olursan ol zalim yine aynı zalim, ölenler ise hep mazlum. Dünyanın yazılı olmayan tek kuralı. Filler tepişiyor, çimenler eziliyor.

Zalimler gittikçe firavunlaşıyor, ülke tam bir kaos içine hızla sürükleniyor. Şu an Mısır’da tek anayasa var; şiddet ve ölüm. Ve kendince Müslüman geçinen bazı Arap ülkeleri darbeyi destekliyor. Hani şu İstanbul’da sık sık rastladığımız, parasıyla her şeyi satın alabileceğini sanan görgüsüz turistler.

Bazen dönüşüyorum, dünya tarihinde yapılmış savaşlar, ölümler, zulümler ne için? Oysa ki üç kuruşluk dünya kimseye kalmayacak. Geriye tek birşey kalacak; bu dünyada insanca yaşayıp, yaşamadığın.

İnsan olmak ne zaman bu kadar zor oldu. Dünyanın neresinde, hangi ırktan, hangi milletten, hangi dinden olursa olsun ölen masum insanlar için gözyaşı dökemiyorsan neden yaşıyorsun. Gezi olaylarında ölen masum çocuklar için gözyaşı dökemiyorsan insan değilsin, yine Mısır’da ölen masum insanlar için üzülmüyorsan yine insan değilsin. İnsan olmak bir dine inanlara üzülüp, başkalarını dışlamak değildir. Ve maalesef insan olmak parayla, pulla, palayla, satırla, din’le olacak şeyler değildir. Zulmün ne dini vardır, ne de coğrafyası…

New Model Army - Here Comes The Ware

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...