3.08.2013

Kutsal Motorlar


14 yıl aradan sonra Holy Motors filmiyle sinema severlerin karşısına çıkan Leos Carax, 7. sanatın son dönemlerdeki en etkileyici çalışmalarından birine imza atmıştı.

Carax filmin !f Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gerçekleştirilen gösterimine katılmış ve başından çok ilginç bir olay geçmişti. İşte Radikal Gazetesi'nin haberine göre o tuhaf olay.


Carax’a İstanbul’da katıldığı gösterimin ardından verilen hediyeler arasından bir mektup çıkmış. Mektubu yazan kişi ünlü yönetmenin fanatik bir hayranıymış ve Carax’ı ertesi gün katılacağı söyleşide öldüreceğini iddia ediyormuş. Durumu hemen festival yetkililerine bildiren Carax, bu kişi bulunmadan söyleşiye çıkmayacağını söylemiş. Söyleşi öncesinde mektubu yazan kişi tespit edilip yakalanmış ve yanında silah ya da başka bir tehdit unsuru olmadığı, olayın tamamen meczupça, tehlikesiz bir tehditten ibaret olduğu anlaşılınca bu arkadaş da serbest kalmış. Carax, !f İstanbul’un bir başka partisinde yan yana gelen bu ‘fanatik hayran’a neden kendisini öldürmek istediğini sorduğunda “Sizin Jim Morrison gibi bir efsane haline gelmenizi istiyorum” cevabını almış. Ayrıca bu öldürme anının kendi çekeceği filmin bir parçası olduğunu ama filmde ünlü yönetmenin gerçekten ölmesi gerektiğini de yine belirtip uzaklaşmış!

Kongos - Come With Me Now

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...