13.08.2013

Island Of Freedom: Sziget


Sziget Macarca ada anlamına geliyor. Avrupa'nın en büyük müzik festivallerinden biri olan Sziget bu sene 5-12 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Öncelikle Budapeşte Tuna nehrinin her iki kıyısında (Buda ve Peşte) kurulmuş tarihi bir şehir. Elbette içinden nehirler geçen bütün şehirlerde olduğu gibi romantik. 


Türkiye'nin en önemli markalarından biri olan Yeni Rakı, bu sene rakı kültürünü Türkiye dışında tanıtma çalışmalarına Sziget'de devam etti. Festivalin en gözde etkinlik mekanlarından biri olan Roma Tent'in bu seneki sponsoru Yeni Rakı oldu. Bizlerde Yeni Rakı'nın davetlisi olarak bir grup müzik yazarı arkadaşla festivale katıldık. Festival kapsamında ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut bizlere eşlik etti. Turgut'un Rock'n Frame sergisi festival alanında en dikkat çeken alanlardan biri oldu. 


Özgürlük adasında bu sene; Blur, Nick Cave and the Bad Seeds, Franz Ferdinand, Mika, Editors, David Guetta, Bad Religion, Calexico, Tame Impala, Zaz, Skunk Anansie, Peter, Björn & John, Empire Of The Sun gibi sanatçılar başta olmak üzere yüzlerce isim sahne aldı. 76 hektar ormanlık bir adada yapılan Sziget festivali bir şenlik havasında yaşandı. Daha çok ayrıntıyı BirinciBlog ve Postkolik için çok yakında kaleme alacağım.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...