15.07.2013

Yakın geçmiş: Black Kids


Yıl 2006. Florida'da kurulan 5 kişilik Black Kids, vokalde Reggie Youngblood, synthesizer ve geri vokallerde kardeş Ali Youngblood, basta Owen Holmes, davulda akıcı ritimleriyle Kevin Snow, geri vokallerde ise grubun en marjinal görünüşlüsü Dawn Watley'den oluşuyor. Hikaye oldukça basit: Sinsi yetenek avcılarının takip ettiği festivallerin birinde sahne alıyorlar ve gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Özellikle henüz albüm çıkmadan dillere dolanan 'I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You' parçası bu süreci hızlandırıyor.


Black Kids müziği, özellikle 60'lar pop anlayışı üzerine inşa edilmiş, new wave destekli postmodern disko şarkıları olarak tarif edilebilir. Bu tanım doğrultusunda bizlere yeni bir keşif yapmayan Black Kids, tanıdık seslerden güzel bir kolaj çalışması sunuyor. Her ne kadar Amerikalı olsalarda, yaptıkları müzik bizlere Britanya sularından Human League, ABC, OMD, Monaco gibi isimlerden güzel kesitler sunuyor. 

Sözün özü; Black Kids sevmek için, '80'lere ait synth seslere gönül vermek' ve 'popüler olan kötüdür' gibi bir saplantıya düşmemek yeterli sanırım.

Black Kids - I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance With You

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...