30.06.2013

A Certain Ratio


Manchester sound döneminin en heyecan verici gruplarından biri olan A Certain Ratio, post punk ve deneysel ritimler  arasında gizli bir köprü kurmuş özgün bir ekipti. Grubun esas kadrosu Jeremy Kerr (bas), Simon Topping (vokal, trompet), Peter Terel (gitar), Martin Moscrop (gitar), 1982 yılında ayrılan Martha Tilson ve yerini bıraktığı Donald Johnson (davul, drum machine) isimlerinden oluşuyordu.

Grup 1979 yılında sadece kaset olarak çıkarılan 'The Graveyard And The Ballroom' için Factory Record ile anlaştı. A Certain Ratio, bir yıl sonra İngitere Bağımsız ilk 10'una giren hitleri 'Flight' ile dikkatleri çektiler. Bu süreçte grubun BBC'nin efsane disc jockey'i John Peel'in dikkatini çekmeleri zor olmadı. Özellikle 1982 tarihli 'Sextet' albümü grubun ününü yaydı. 90'lı yılların ortasına kadar grup albümler çıkarmaya devam etti.

Tony Wilson'un gizli hazinem dediği A Certain Ratio, deneysel çalışmaları ve kolaj malzeme tutkuları onların punk sonrası dönemdeki en ilham verici gruplardan biri olmasını sağlamıştır.

A Certain Ratio-Flight

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...