24.05.2013

Arctic Monkeys Hezarfen semalarında


Bu sene yurdum topraklarında bereketli bir konser sezonu yaşanıyor. Eylül ayında yapılacak Rock’n Coke Festivali’nde Hezarfen semalarında alçaktan uçuş yapacak isimlerden biri Arctic Monkeys. Türkiye’de çok fazla hayranı bulunan Arctic Monkeys isminin netleşmesi Rock’n Coke Festivali’nde yer alacak diğer isimleri merakla beklememize neden olacak gibi gözüküyor.

Yakın bir geçmişte Alex, Jamie, Andy ve Matthew isimli dört genç bir araya gelip bir grup kuruyorlar. Gruba buldukları isim, grup elemanlarından Jamie’nin amcasının 70’lerde kurduğu bir grubun ismi oluyordu. Yani Arctic Monkeys. Ada coğrafyasının sanayi kenti Shelffield’da başlayan maceraları, onları kısa sürede rock müziğin yeni kurtarıcıları yaptı. Özellikle Alex Turner’ın sesi ve insanları derinden etkileyen şarkı sözleri kısa bir sürede fenomene dönüştü. Bir EP ve iki single ardından 2006 senesinin başlarında yayınlanan ve ismini Karel Reisz’in meşhur filmi “Saturday Night And Sunday Morning” filminde geçen bir replikten alan “Whatever People Say I Am, That’s What I Am Not” albümü yayınlanıyor. Albüm gerçekten bomba gibi patlıyordu. Dehşet verici bir satışla Britanya’nın en hızlı satan debut albümü ünvanını alıyordu. 


Ada çoğrafyasında bir barın tuvalet kuyruğunda bir araya gelen her 4 kişinin bir grup kurduğunu düşünürsek, Arctic Monkeys bu başarısıyla ezberleri bozuyordu. Arctic Monkeys müziği demek; bir tutam punk, eğlenceli ska ritimleri, biraz Oasis, abileri Strokes ve Franz Ferdinand’ın rock’n roll ruhu ve elbette Shelffield’dan çıkmış en büyük grup olan Pulp’ın o saf hamuru. Herkesin 3 maymunu oynadığı bir devirde onlar yapmış oldukları sahici işler ile geldikleri yeri çoktan haketmiş gözüküyorlar. 

Onları dünya gözü ile izlemek, gençlik hikayelerimizi tekrar yazmak ve “Maymunlar Cenneti” ismi filmi canlı-kanlı yaşamak istiyorsak Eylül ayında Hezarfen semalarında olacağız.

Arctic Monkeys - Fluorescent Adolescent

Arctic Monkeys - Brick By Brick

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...