1.04.2013

Uzun bir aradan sonra Nirvana!


Geçtiğimiz hafta sosyal medyaya bomba gibi bir haber düştü. Sözüm ona Nirvana’nın efsane solisti Kurt Cobain diriltilip Türkiye’ye konsere getirildi! Haber şöyleydi:

"1994 yılında vokalist Kurt Cobain’in intiharıyla dağılan grup geçtiğimiz yıl Kurt Cobain’in iyileşmesiyle tekrar birleşme kararı aldı ve ilk turnesinde Türkiye’ye de yer vermesiyle sosyal medyadaki Nirvana grubu fanlarının yüzünü güldürdü.  İlk defa Türkiye’ye gelecek olan grup, Mayıs ayındaki konseri için çok heyecanlı olduklarını Türkiye’nin kendileri için yeniden doğuş anlamında bir turne olacağını açıkladı."



İşin tuhaf tarafı sosyal medyada bir virüs gibi yayılan bu şaka gibi habere birçok insan inandı. Konser hazırlıkları yapılmaya başlandı. Şaka gibi; Kurt Cobain intihar ediyor, adam ilahi bir güçle tekrar diriliyor ve Türkiye'ye konsere geliyor! Elbette bu bomba haberi yapan site kısa bir süre sonra, bu haberi siteden kaldırıyor. Geriye akıllarda, bu haberin gerçekten bilinçli olarak mı yapıldığı yoksa sosyal medya kurbanı mı oldukları sorusu kaldı. Gerçi malum site haberi kaldırdıktan sonra şöyle bir açıklama yayınladı:

"Evet, kabul ediyoruz, twitter torllerinin kurbanı olduk. Son günlerde internette, özellikle sosyal medyada ilginç bir resim dolaşıyor. …….com’a atfen yapılan güzel bir photoshop çalışması bu. Güzel diyoruz çünkü uğraşılmış detayları itibariyle biz bile ‘bu haber bizim sitemize nasıl girdi’ diye bir an sormadan kendimizi alamadık.

Kurgu haberin detaylarını bilmeyenler için paylaşalım… Montaj haberde, 1994 yılında intihar edip ölen ABD’li şarkıcı Kurt Cobain’in iyileştiği, grubu Nirvana’yı tekrar topladığı, üstelik çıkacakları ilk turnede Türkiye’ye de uğrayacakları müjdesi veriliyor. Aşağıda da görebileceğiniz ekran görüntüsü, cümlenin başında da anlattığımız gibi oldukça akıllıca kurgulanmış. 

Kategori, fontlar, resim boyutu… Yapanlara teşekkür etmek lazım sadece, bu hareketli haber gündeminde bize nefes aldırdılar, gülümsettiler…"

Sonuç olarak;  aslı astarını öğrenemeden sanal alemden gelen haberlere güvenmeden önce bir kez daha düşünüyoruz. Ve artık Kurt Cobain ile uğraşmayın demek isteriz. Çünkü biz onu, salaş hırkası ile hüzünlü şarkılarını söylerken hatırlamak istiyoruz.

Nirvana - Where Did You Sleep Last Night

Nirvana - Smells Like Teen Spirit

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...