9.04.2013

Sokak Kedisi Bob


Eylül 2012′de yayınlanıp çok kısa süre sonra 22 dile çevrilerek dünyada fırtınalar estiren “Sokak Kedisi Bob”un hikayesini duydunuz mu? Macera, Bob ve sahibi James’in yollarının 2007’de kesişmesiyle başlıyor. 

Bob’la karşılaşmadan önceki 10 yılını uyuşturucu bağımlılığı, küçük çaplı hırsızlıklar ve başarısızlık öyküleriyle geçiren James, Bob sayesinde sadakati, sevgiyi, uyumluluğu  ve mutluluğu bularak yaşamında bembeyaz bir sayfa açmış. Bob’un yardımlarıyla toplum tarafından yerleştirildiği “görünmez adam” statüsünden sıyrılmış, kediciğin ona kazandırdığı sorumluluk duygusuyla önce uyuşturucu bağımlılığından kurtulmuş, sonra da hem kendisine hem de Bob’a çok daha iyi bir yaşam sunmanın yollarını bulmuş. Fakat ikilinin hikayesi bu kadar kısa değil. Bob ve James’in Londra’nın acımasız sokak yaşamında yaşadıklarını, verdikleri varoluş mücadelesini ve hayatta kalma başarılarını heyecanla okuyacak, küçücük bir kedinin insan hayatını nasıl da değiştirebileceğine şahit oldukça hayata bakışınız değişecek. 


Bu güzel hayat hikayesinden anlıyoruz ki; bu dünyada herkes ikinci bir şansı hakediyor. Önemli olan da tıpkı James’in yapmayı başardığı gibi bu şansı fark edebilmek ve onun değerini bilmek.

Cats On Fire - Letters From a Voyage to Sweden

The Cure - The Love Cats

 

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...