11.01.2013

Hayırlı işler, bol güneşler!




Gündemin en sıcak konularından biri RedHacker’ların YÖK’ün sayfasını hackleyerek birçok yolsuzluk dosyasını gözler önüne sermesi. Bütün bu belgelerden ortaya çıkan en önemli gerçek, artık bazı rektörlerin üniversiteleri bir ticarethane olarak görmeleri. Artık üniversiteye kayıt yaptıran her öğrenci üniversitenin seçtiği bir bankanın müşterisi olmak zorunda bırakılıyor. Baskıyla, biber gazıyla, tehditle susturulamayan gençlik kapitalizmin kucağına atılarak susturulmak isteniyor. Anlayacağınız bir bilim insanı olmasını beklediğimiz rektörler bir tüccar mantığıyla üniversitelerde at koşturuyorlar. Bazısını bu da kesmiyor 480.000 TL değerinde makam aracına biniyor. Anlayacağınız bilginin değeri artık altındaki makam aracının değeri ile ölçülüyor.

Dün ODTÜ’de bu YÖK sızıntısı ile ilgili bir eylem vardı. Bir pankart dikkatlerden kaçmadı. Ne diyordu pankarta “ODTÜ’yü kınayan rektörler hırsız çıktı.”


Cüneyt Özdemir, bugünkü yazısında yukarıda belirttiğim hususlara temas etmiş ve dünyadaki üniversitelerin rektörlerinden örnek vermiş.

Örneğin dünyanın en önde gelen üniversitelerinden biri olan Nottingham Üniversitesi rektörü David Greenway, iki yıl önce müthiş bir kampanyaya imza atmış. Bir bisiklet sürücüsü olan rektör diğer üniversite çalışanları ile birlikte bir bisiklet maratonu başlatıyor. Amaç bağış toplamak. Bu maraton ile yüzlerce km yol kat eden rektör 250.000 sterlin bağış toplamayı başarıyor. Tüm gelir maddi imkansızlıklar yüzünden yükseköğrenim göremeyen gençlere yardım için kullanılıyor.

Daha fazla bir şey söylemeden konuyu kapatmak istiyorum. Anlayan anlayacağını anlaması gerektiği kadar anlamıştır sanırım…

Stretch - Why Did You Do It

Miss Platnum - Why Did You Do It

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...