16.01.2013

Biraz da sinema: Thursday till sunday


1985 doğumlu Şilili genç kadın yönetmen Dominga Sotomayor'un ilk filmi olan "Perşembeden Pazara", 2010 yılında Cannes Festivali'ne şeçilerek dikkat çekti.

Birkaç günlüğüne tatile gitmekte olan bir ailenin altındaki ferah Mazda 929'un arka koltuğundan gözlenen bir evlilikten sahneler. Sotomayor'dan duyarlı ve kişişel bir film. Şili'nin kuzeyine dört günlük geziye giden bir aileye ait arabanın içinde ve çevresinde sürüp giden bir yol filmi. Ailecek son gezileri olacaktır bu. Arada bir, bazı evlilik sorunları ilişir gözümüze, krizin üstü çoğu kez kapalıdır. Mesela, sık sık arka koltukta oturan, neler olup bittiğini anlamayan çocukların gözünden öndeki sessiz ebeveynlerin enselerini görürüz.


Arabada oynanan çeşitli oyunlarla neşeli bir biçimde başlayan yolculuk, çabucak melankolik eğilimler kazanır: Çocukların tek derdi plaja gitmekken, baba başka bir apartman dairesindeki yeni bir yaşama doğru yönelmektedir, anne ise aslında artık var olmayan, her şeyin eskisi sürdüğü bir ortamın hasretini çekmektedir.

Asobi Seksu - Thursday

The Small Faces - Lazy Sunday

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...