20.12.2012

Sadece ütopyalar sonsuzdur


Dünyada iki türlü insan vardır: Çarpan, çarpılan. Çarpılanlardan olmak istemiyorsan, başkalarını çarpmaya bak. Fazla okumak lazım değil. İnsanı delirtir ve hayatın gerisinde bırakır. Ama matematik dersinde dikkatli ol. Dört işlemi bilmen yeter. Para hesabını becerebilirsen kazıklanmazsın, anladın mı? Hesap önemli. En kısa zamanda hayata atılman lazım. Gazete okuyabiliyorsun ya, kâfi. Ticaret öğrenmeli, insanlarla muhatap olmalısın. Beni dinlersen eğer, bir ton kitap okuyacağına, git ayakkabının bağını işporta tahtasına koyup sat, daha iyi. Yüzsüz olmaya çalış. Unutulma sakın. Elinden geldiğince ortalarda boy göster...

"Sadık Hidayet"

Goldfrapp - Human

The Beta Band - Human Being

2 yorum:

missisgamze dedi ki...

Yazar biraz pesimistmiş sanki? İnsanlık dediğimiz şey de senden benden oluşuyor, hep 3. bir türmüşüz de kendimiz farklıymışız gibi bakıyoruz ya dünyaya, yanlış işte burada başlıyor.

Bir de şarkıları nasıl sevdim, nasıl güzeller... Goldprappi dinlerdim de bu şarkısını bilmiyordum hiç. Konuyla da çok uyumlu olmuşlar. Bir de Björk ten Human Behaviouru tavsiye edebilirim. Paylaştıkça gelişirmiş repertuarlar, arşivler ;)

Mehmet Erdogan dedi ki...

Evet Gamze Sadık Hidayet biraz huzursuz, fakat kalemi güçlü bir yazar. Zaten intihar ederek hayatına noktayı koymuş. Evet Björk bu konuyla gayet hoş gider.. Haklısın :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...