2.05.2014

Müziğin öldüğü gün


Tarihte 3 Şubat 1959 "Müziğin Öldüğü Gün" olarak hafızalara kazınmıştır. O gün yaşanan talihsiz bir uçak kazası, Amerikan rock'n'roll sahnesinin üç sevilen isminin sonu olmuştu. Bu isimler Buddy Holly, Big Popper ve Richie Valens üçlüsüydü. O dönemin The Winter Dance Party turnesinin kapsamında Amerika'nın bir çok yerine seyahat etmek zorunda kalan müzisyenler, turne otobüsünün ısıtma sisteminde yaşanan bir sorun nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyorlardı.

Bu durum ekibin baya canını sıkmaya başlamıştı. Son verdikleri konser sonrası Buddy Holly'nin bir sonraki durağa gitmek için bir uçak ayarlamak gibi bir teklifi oldu. 21 yaşındaki pilot Roger Peterson ile kişi başı 36 dolara anlaşan ekip, üç kişilik uçağa en son şu kadro ile bindi: Buddy Holy, Big Popper ve Ritchie Valens. Ancak o gün hava koşulları çok kötü ve pilotları acemiydi. Henüz lisans almamış olan pilot Peterson uçağın kontrolünü kaybederek kazaya sebep oldu. 


Bu hikeyenin içinde ironik olan kısım ise: Uçuş öncesinde, o soğuk otobüste grip olan Big Popper, bu üç kişilik otobüse binebilmek için Buddy Holly'nin grup elemanlarından biri olan Waylon Jennings'den uçaktaki yerini kendisine vermesini istemişti. Buddy bu teklifi kabul eden Jennings'e "Umarım eski otobüsünüz donup kalır" diyerek takılmıştı. Jennings'in cevabı ise hayatı boyunca onun yakasına yapışacaktı: "Umarım eski uçağınız düşer".

Buddy Holly - Rave On

Buddy Holly - Peggy Sue

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...