6.11.2012

Let's Get Lost



Chet Baker bir caz müzisyeni olduğu kadar, fırtınalı bir yaşama sahip karizmatik bir insandı. Dünyanın en ünlü moda fotoğrafçılarından biri olan Bruce Weber, Chet Baker hakkında 1988 yılında Let's Get Lost isimli bir belgesel film hazırladı. Dönem itibariyle çok az VHS kopyası olan belgesel, yakında dönemde yine Weber tarafından temiz bir kayda aktarıldı.

Bruce Weber'ın Chet Baker sevgisi henüz 16 yaşındayken bir plak dükkanında onun  plakları ile tanışmasıyla başlıyor. Sonrasında 1986'da yüzyüze tanışma derken, fotoğraf çekimleri ve belgesel süreci başlıyor. Belgesel, Chet Baker'ın geçmişindeki önemli fotoğraflar, başından geçen önemli olaylar ve para kazanmak için oynadığı ucuz filmlerden çok besleniyor. Belgeselde bu yakışıklı caz müzisyeninin kariyerindeki iniş ve çıkışlar, kullandığı uyuşturucular, 30 yıllık kariyerinin nasıl bir eksende geliştiğini görüyoruz. 


Film 1988 yılında 'en iyi belgesel film dalında' Oskar'a aday olmuştu. Fakat tuhaftır, bu belgesel sanatçının hayranları tarafından pek sevilmez. Gerçekten Let's Get Lost bir anlamda kariyeri çöküşe giden bir adam hüzünlü hikayesidir. Hayatın ironisi olsa gerek, bu belgeselden bir yıl sonra Chet Baker hayata gözlerini yumar.

Chet Baker - Let's Get Lost

Chet Baker - My Funny Valentine

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...