1.10.2012

Şehre bir film gelir...


Sonbahar mevsimi sinemaya yakışan en güzel mevsimdir bence. Mevsimin içinde barındırdığı hüzün, güzel filmlerin içine sinerek kışa hazırlık sürecini başlatıyor. Elbette bu kaliteli filmleri izlemek için festivalleri dört gözle bekliyoruz. Bu güzel festivallerden biri olan Filmekimi başladı. 7 Ekime kadar sürecek festivalde yine çok özel yönetmenlerin en yeni filmleri gösterilecek. Fırsatım olursa izlediğim filmleri sizler için yazmaya çalışacağım. Festivalin önemli filmlerinden beş tanesine göz atalım isterseniz.

ACI - Kim Ki Duk



Son yılların en önemli yönetmenlerinden biri olan Kim Ki Duk'un 18. filmi olan Acı (Pieta), Venedik'te Altın Ayı ödülünü kucaklamıştı. Venedik'te bolca alkış alan filmin özellikle ilk yarısı klasik Kim Ki Duk anlatımdan biraz uzak görünüyor. Bu yarıdaki şiddet sahnelerinin çok sert olduğu söyleniyor. Filmin ikinci yarısı yine duygusal olarak izleyici sarsmak üzerine kurgulanmış. Merakla bekliyoruz.

AŞK - Michael Haneke 



Ünlü yönetmen Haneke'den yine çok sert bir film bekleyenler biraz hayal kırıklığına uğrayacak sanırım. Haneke bu sefer kendince farklı bir açıdan sarsıcı bir film yapmayı denemiş. Uzun yıllardır devam eden bir evliliğin, bir hastalık nedeniyle tatsızlaşan son günleri Haneke'nin hikayesini oluşturuyor.

CENNETTEKİ ÇÖPLÜK - Fatih Akın


Fatih Akın'ın kişisel olarak 'En Türk Filmim' dediği Cennetteki Çöplük, Akın'ın ata toprağım olarak bahsettiği Trabzon'un Çamburnu beldesine yapılan çöp sahasının yarattığı yıkımı anlatan bir film. Akın'ın bir pişmanlık olarak keşke daha militanca bir film yapsaydım dediği yapım, ülkenin cennet bir köşesinin nasıl bir tahribata uğradığını hem insanların hemde doğanın gözüyle anlatıyor.

MELEKLERİN PAYI - Ken Loach


Sol sinemanın güçlü isimlerinden Ken Loach bu sefer Glasgow'da geçen bir kara komediye imza atmış. Bu hayatta herkes ikinci bir şansı daima hak eder temalı film Ken Loach sinemasını sevenlerin kaçırmaması gereken ödüllü bir yapım.

DÜŞLER DİYARI - Benh Zeitlin


Sinema eleştirmenlerinin modern bir Werner Herzog gözüyle yaklaştıkları Benh Zeitlin, Düşler Diyarı filmiyle tuhaf bir hikaye anlatmayı deniyor. Felaketlerini kıyametlerin, vahşi hayvanların arasında bir ötekiler dünyası. Yenilikçi bir yönetmenden kimi zaman duygusal, kimi zaman heyecan verici bir yapım. Merakla beklediğimiz değişik bir keşif.

The National - Fake Empire

Bat For Lashes - Strangelove

1 yorum:

Aciman'ın Sanat Güncesi dedi ki...

Blogu cok begendim elinize saglik

http://acimaninsanatguncesi.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...