6.09.2012

Yakın Geçmiş: Rework


Rework ve onların dillere destan ilk albümleri Fall Right Now ile tanışmam 2003 yazının sıcak günlerinde Lali Puna ile yaşadığım aşkın artık sıradan bir hale geldiği zaman dilimine denk gelmişti. Haliyle ön yargılarımızın ve kırmızı çizgilerimizin doruk noktasını yaşadığı bir dönemde adını şanını duymadığın bir grubun ilk albümüne yaklaşmak için biraz temkinli olmak gerektirdiğini düşünüyordum. 

Ama bu önyargı daha albümün açılış şarkısı basit ve kusursuz melodileri bünyesinde barındıran You're So Just, Just ile yelkenleri suya indirmemi sağladı. Albümün geneline işlemiş dengeli ve davetkar synth-pop melodileri, ılık vokaller eşliğinde karanlık bir tech-house estetiği, 60'lı yılların French-pop'unu hatırlatan nabız yoklayan ritimler bu albümü benim için o yılın en çok dinlenilenleri arasına sokmaya yetmişti. Albümdeki hoş süprizlerden birisi de zaten her zaman çok sevdiğim özel bir kayıt olan Chris & Cosey'in October Love Song parçasının güzel bir yorumunun bulunması oldu diyebilirim.


O yıllarda 20'li yaşların başında bulunan, küflü bulutların altında yaşayan yeniyetme bir delikanlı için bundan fazlasını istemek abes-i iştigal kaçardı sanırım. Duyulmayan seslerin mavisinde şimdilik bu kadarı yeter dedim kendi kendime ve sustum...

Rework - October Love Song

Rework - You're So Just Just

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...