16.09.2012

Güçlü notaların yalnızlığı: İşteş Gezen Fiiller


İşteş Gezen Fiiller; kendi halindeliğin buz tutmuş sınırlarında, o ince tabaka üstünde parmaklarının ucuyla sessiz, sakin ama dikkatli bir şekilde yürüyen bir topluluktur.

Gülşah ve Tamer ikisinden oluşan İşteş Gezen Fiiller bugün HappyBlueMondays sayfasının güzel konukları oluyorlar. Bana yazmış oldukları mail dolayısıyla tanıma fırsatım bulduğum bu güzel grup amatör ruhlarını güzel melodilere dökme konusunda çok başarılılar. İlk dinleyişte yapmış oldukları şarkılar kalplerde bir sonbahar tadı bırakıyor. Hazan mevsiminde tıpkı ağaçalardan kopan yapraklar gibi; yalnızlığı seven ruhlardan kopan melodilerin insanın bilinmez derinliklerine düşmesi gibi.

1 Mart 2009 tarihinde kurulan grubun 4 albümü bulunmaktadır. Grup müziklerini ve şarkı sözlerini yazarken gerek geçmişte yaşamış oldukları hayal kırıklıklarını, gerekse kendi hayal dünyalarında kurmuş oldukları kurguların sonuçlarını kullanmaktadır. Bazen hiç yaşamamış oldukları şeyleri anlatırken acı çekmekte, bazense yaşadıklarını anlatmakta zorluk çekmektedir. Her türlü ticari kaygıdan uzak olan I.G.F. kendi halindeliğin en sade halini temsil etmektedir. Yapmış oldukları 4 albümde ticari kaygılardan uzak, kendi internet sitesi üzerinden free olarak yayınlanmaktadır. Kendi cümleleri ile "I.G.F, daha çok insana ulaşmak, konserler vermek yada tanınmak gibi bir düşünce içerisinde değildir. Keyfi yerindedir. Müziğin doğru insanlara ulaşması dışında grubun herhangi bir düşüncesi bulunmamaktadır. Yaptığı müzik dikenli tellerle çevrilmiş olup, underground kültür dışında populer ve diğer kültürlerin yaklaşmasını engellemektedir." Bunların dışında aynı insanların Dryad's (Medieval&Celtic&Folk) ve Whisper My Lullaby (Ambient Downtempo&TripHop) ismiyle 2 ayrı grubu daha mevcut olup çalışmalarına devam etmektedirler.

Ben sadece bir aracı olarak I.G.F. müziğinin doğru insanlara ulaşmasını istedim. Bu grubu özgün ruhuna mutlaka bir göz atın diyerek sözlerime son veriyorum.

IGF - Bazen

IGF - Çocuk

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...