5.09.2012

Fairuz Derin Bulut


Kim ne derse desin Türk insanının derinliklerinde acıdan beslenmeyi seven bir arabesk damarı bulunuyor. Bunun nerede ve ne zaman açığa çıkacağı ise hiç belli olmuyor. Fairuz Derin Bulut ile tanışmam, onların albüm çıkarmadan önce çıkardıkları bir demo albüm ile olmuştu. Sağolsunlar bu albüme evime kadar postalamışlardı. 

Grubun meşhur arabesk şarkıların söz yazarı ve kimi şarkıların yorumcusu Ali Tekintüre ile yapmış oldukları Arabesk albümü, bu müziğe malolmuş klasikleri kapsıyordu. Müzik yazarı Murat Beşer yıllar önce bu albümle ilgili kısa ama vurucu bir yazı yazmıştı. Şöyle diyordu Murat Beşer:

Radyoların cızırtılı yayınlarla minübüslerin içindeki milyonlara seslendiği, Unkapanı'nın en bereketli zamanlarında çıkardığı kasetlerle girmediği ev, sokak ve semtin kalmadığı zamanlardan baki kalan Ali Tekintüre şarkıları, Fairuz Derin Bulut'un genç soundu, diri nefesi ve modern duyguları eliyle günümüze aktarılıyor. Fairuz Derin Bulut, arabeskin görüntüde değil gönüllerdeki itibarını açık hüviyetli bir rock ve arabesk gönüllüsü olarak iade ediyor. Emaneten değil, sahiplik duygusuyla ve büyük bir inançla...

Fairuz Derin Bulut - Sinek Saz


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...