22.08.2012

O senin büyüklüğün


Hayat herkese adil davranmıyor sanırım. Türk sinemasının yüzlerce filminde oynamış dev adam Yadigar Ejder'de bunlardan bir tanesi. Tıpkı hayatın anlamsız ironisi gibi bu adamın dev cüssesine inat asıl ismi Yadigar Kuzu'ydu.

Tarih 14 Ocak 1992'yi gösteriyordu. Soğuk bir İstanbul gününde Taksim Parkı'nda sabah temizliği yapan çöpçüler, bir bankın üzerinde soğuktan donarak ölmüş bir adamın cesedini buldular. Bu ceset Türk Sineması'nın "Dev Adam"ı Yadigar Ejder'e aitti. Oynadığı filmlerde onca yumruğa, tekmeye bana mısın demeyen adam soğuğa yenik düşerek öldü. Üstelik evinden kirasını ödeyemediği için atılmış, cebinde 5 parası olmadan. Henüz 45 yaşında kuzu gibi bir yüreği olan bu adam, vefasız dünyanın kurbanlarından biri oldu. 



Öyle uzaktan üfürüp, savurmak çok kolay oluyor bazıları için. Korkarım öyle bir noktaya geldik ki "Vefa" sadece İstanbul'da bir semt olarak kalacak. Huzur içinde yat "kuzu yürekli dev adam". Utanma sakın, bunu sadece bu vefasızlığı yapanlar düşünsün. O da senin büyüklüğün olsun. Tıpkı yüreğin gibi...

Broadcast - Message From Home

Dark Captain Light Captain - Questions

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...