18.07.2012

Karanlığın gücü adına: Godspeed You Black Emperor!


90'lı yıllarda müzik adına gerçekleşen en güzel olaylardan biri Godspeed You Black Emperor! grubunun ortaya çıkmasıdır. Montreal doğumlu bu geniş kadrolu ekip, enstrümantal müziğe yükledikleri anlam ile sizi bambaşka diyarlara sürüklüyor. Öyleki onların müziğini dinlemeye başladığınız an, tarifi olmayan bir hayal aleminde, tüm gerçekliği unutarak, benzersiz bir yolculuğa adım atıyorsunuz. Evet kesinlikle onların yapmış olduğu müzik için kullanılabilecek anahtar kelimeler 'eşşiz' ve 'benzersiz'.

İsmini bir Japon çetesinden alan ekibimiz o kadar geniş bir kadroya sahip ki, her konserlerinde sahnede farklı birilerini görmek mümkün. Değişmeyen tek şey müziğe kendilerince yükledikleri o tarifsiz anlam. İlk albümleri "F#A#(Infinity) çıktığında bu karanlık müziğin dünya üzerinde birçok takipçisi oluşmaya başladı. Estrümanların bir silah gibi kullanıldığı bu tuhaf albüm, dinleyenleri vicdanlarının karanlık noktalarına yolculuğa çıkarıyordu. Grup üyelerinden hiçbirinin resminin olmadığı albüm kapakları aslında onların medya ve modern hayattan kaçmak istediklerinin göstergesiydi. Grubun bir diğer ilginç özelliği o kadar kalabalık bir kadroya rağmen kimsenin şarkı söylemeye yanaşmaması. Bu nedenle albümlerde duyulan insan seslerinin dışarıdan sample olarak alınması.



Godspeed You Black Emperor! müziğin karanlık tarafı ile tanışmak için çok iyi bir başlangıç. Ama dikkat edin bu müziğin içinde kaybolup, ıssız sahillere vurmayın.

Godspeed You Black Emperor! - East Hastings

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...