13.07.2012

Hüzünlü Robot: Solvent


Robot müziği, yada robotlar için müzik. Solvent'i oluşturan Jason Amm yaptığı müziğin türünü bu şekilde tanımlıyor. Son derece melodik ve duygu yüklü parçaları dinledikten sonra Wall E'nin ruh haline bürünüyoruz aniden. Jason Amm, Kanada'nın Toronto şehrinde yaşamasına rağmen Zimbabwe'de bir İngiliz yerleşkesinde dünyada gelmiş. İki yaşındayken ailesi Kanada'ya yerleşmiş.

Jason Amm'in müziğe başlamasında Aphex Twin ve Autechre gibi sanatçılar motivasyon kaynağı olmuş. Bütün bunlara rağmen Solvent dinlediğimiz zaman ilham kaynağının Depeche Mode, Soft Cell, Human League gibi new wave ve synth pop grupları olduğunu hissedebiliyoruz. Zaten Jason Amm, yapmak istediği müziğin gençliğinin soundtrack'i kabul ettiği "synth pop"a yakın olduğunu söylüyor. Ona göre eğer Depeche Mode müziğe ik başladığı yıllarda Aphex Twin'i dinlemiş olsaydı, belki de Solvent'inkine benzer bir müzik yapıyor olacaktı.

Solvent'in müziğinden neredeyse tamamen Roland S-750, TR-808, Jupiter-6, Korg MS-20 gibi eski analog synthesizer'lar sorumlu. Digital teknolojiyi neredeyse hiç kullanmıyor. Evet Solvent müziğini dinlerken gözlerinizi kapatır ve hüzünlü bir şekilde robotlarla dans edebilirsiniz. Bu arada Solvent bence çok yaratıcı bir grup ismi.

Solvent - Wish

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...