30.10.2016

Paranoid Android


Robin, İsveçli Magnus Carlsson tarafından 1994 yılında yapılmış bir çizgi film. Çizgi filmin her bölümü yaklaşık 5 küsur dakika sürüyor ve olaylar 21 yaşındaki işsiz Robin'in etrafında dönüyordu. En yakın arkadaşı Benjamin ile birlikte Robin kafasından hiç çıkarmadığı beresiyle maceradan maceraya koşuyor, her gün içki içerek değişik insan profillerini keşfetmeye çalışıyorlardı.

Radiohead elemanları Robin'i keşfettikten sonra çizgi filmin fanı olarak hemen Magnus Carlsson'dan OK Computer albümündeki bir şarkıya klip çekmelerini rica ettiler. Magnus albümü dinleyerek ilk tercihinin No Suprises olduğunu söyledi, fakat grup üyelerinin ricasını kırmayarak Paranoid Android üzerinde karar kılındı. Carlsson şarkıyı ilk aldığında bütün gün ofisinde şarkıyı dinleyerek ve sokak lambalarıyla donatılmış bir köprüyü seyrederek geçirdi. Ve sonrasında ortaya çıkan ilham ve klibin oluşturulma aşaması hem grubu hemde Magnus'u tatmin etmiş oldu.

Sanırım Magnus'un dediği gibi Thom Yorke kendi benliğini Robin'le çözüyor; nükleer silahlar, mutsuz sevgiler ve plastik bir dünya içinde hayatı anlamaya çalışan yabancı bir birey. Belkide gün gelecek hepimiz bir Robin olacağız, şapkasıyla duş alarak yaşadığı korkunç dünyayı çözmeye çalışan yabancılaşmış birer birey..

"Halbuki korkulacak hiç bir şey yoktu ortalıkta, her şey naylondandı o kadar..."


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...