8.10.2013

Losing My Religion


Tarih Aralık 1990, yer Athens Georgia'da bir kulüp, O gece, Michael Stipe minör akorlu bir aşk şarkısıyla açtı konseri. "Losing My Religion"ı ilk kez canlı çalıyorlardı. Kulakları derhal yakalayan bir mandolin melodisi üzerine kurulan şarkının adı, güney eyaletlerinde "bıçak kemiğe dayandı" ya da "sabrım taştı" manasında kullanılan bir deyişten geliyordu.

Losing My Religion'ın hikayesi 1990 yazında başlamıştı. Peter Buck'ın mandoline hükmetmeye çabaladığı günlerdi. Bir riff yakaladı ve bunun bir şarkı için iyi bir temel olacağını düşündü. Temmuz 1990'da geçici olarak "Sugar Cane" adını verdikleri şarkının demosunu yaptılar. Peter Buck, mandolinin yanısıra bajoya el atmış, Mike Mills'de Fleetwood Mac'ten John McVie'nin bas gitarına nazire yaparcasına çalmıştı. Stüdyoda unutulmaz bir an yaşanmıştı. Peter Buck, şarkının sihirli bir duygu yarattığını söyleyecekti.


İki ay sonra, R.E.M. "Out Of Time" adını alacak albüm için New York'ta stüdyoya girdi. Losing My Religion adını alan şarkının vokali tek bir seferde kaydedildi. Georgia'ya dönüldüğünde, orgun yerini yaylılar aldı ve Atlanta Senfoni Orkestrası tarafından icra edildi. Michael Stipe, Losing My ReligionPolice'in "Every Breath You Take"ini sollamak için yazdığını söyleyecek, sözlerin otobiyografik olduğunu reddedecek ve şarkıyı tutku üzerine klasik bir pop olarak tanımlayacaktı.

Losing My Religion, Şubat 1991'de, "Out Of Time"dan önce piyasaya çıktı. Plak şirketi Warner Bros, şarkının albümün single'ı olarak yayınlanmasına önce karşı çıkmış, bu alışılmadık sound'un müzikseverlere hitap etmeyeceğini öne sürmüştü. Ne var ki, Losing My Religion radyolara ulaştığı anda gelmiş geçmiş en büyük hitler arasındaki yerini alacaktı.


Tori Amos - Losing My Religion

Swandive - Losing My Religion

Jacqui Naylor - Losing My Religion

Gregorian - Losing My Religion

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...