13.02.2012

Pretty Girls Make Graves - Those Dancing Days


İsveç özellikle Labrador plak şirketi vasıtasıyla pop müzik piyasasında çok önemli işler yapan bir ülke. Son dönemde The Concretes, El Perro Del Mar, Hello Saferide, Paris, Jens Lekman, Taken By Trees, Club 8, Sambassadeur, The Radio Dept gibi bir çok isim bu sevimli ülkeden çıkmış bulunmakta.Those Dancing Days 5 tane tatlı hanımefendiden oluşan 2005 tarihinde Stockholm şehrinden kurulmuş, elma şekeri tadında temiz indie pop yapan bir grup. 2007 yılında çıkardıkları 5 şarkılık Those Dancing Days EP’si dikkatleri üzerine çeken kızlarımız geçtiğimiz senenin sonlarına doğru dağıldıklarını açıklamalarına kadar, In Our Space Hero Suits ve Daydreams & Nightmares isimli iki tane albüm yayınladılar.

Those Dancing Days’ın çıkış noktası aslında 60’ların Dusty Springfield, Sandie Shaw gibi pop ikonları ve o dönemin pop soundunun yatıştırıcı etkisi.Yaptıkları müzik güneşli bir bahar sabahında uyanıp, her şeye rağmen yaşamak güzel be kardeşim modunda acımasız dünyada saf, naif ve böyle kalmak istiyorum diyenlerin müziği aslında. Kısacası içinde mutlu bir hüzün barındıran bünyelerin kendisini sokaklara atıp dans etmek isteyeceği samimi bir müzik.

Bir dönem kendileri ile kıyaslanan The Pipettes’in parti havasına karşın Those Dancing Days kusursuz melodilerin peşinde koşuyor. Hayatın karmaşası karşısında fazla kafa yormak istemiyo, felsefi çıkarımlar yapmadan basitlik en güzel hayat çizgisidir diyorsanız kendinizi Those Dancing Days’in huzurlu melodileri arasına bırakabilirsiniz. Çünkü orada Belle and Sebastian’ın naiflini, The Organ’ın dişiliğini, Camera Obscura’nın yaşama sevincini, The Smiths’in çok boyutluluğunu bulabilirsiniz. Tıpkı The Organ gibi onlarında dağılmasına üzüldük, bakın Morrissey ne güzel söylemiş ”Pretty Girls Make Graves” ..


Those Dancing Days - Hitten

Those Dancing Days - Run

Those Dancing Days - Help Me Close My Eyes

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...