9.11.2013

Kayıp Ruhların Sesi: FELT


Biliyorsunuz bütün kapıları omuzladım
Kimini açtım kimini açamadım
Bütün gemileri dolaştım limanlarda
Hepsi rıhtımlara bağlıydılar
Bütün adalar yitikti...

1980 yılında Lawrence Hayward önderliğinde İngiltere'de kurulan Felt deneysel ve özgün melodileri ile kıymeti bilinmemiş en kült gruplardan birisidir. Grup ismini post punk'ın öncü gruplarından olan Television'ın Venus şarkısından almıştı. Özellikle Penelope Tree parçaları onların gizli bir efsane olmalarına neden olmuştur. Cocteau Twins'ten Robin Guthrie'nin yapımcılığını üstlendiği ve Yine Cocteau Twins grubunun solisti Elizabeth Fraser'ın katkıda bulunduğu heyecan verici Primitive Painter, grubun ticari açıdan en başarılı çalışmaları olmuştur.

1985 yılında dönemin saygın plak firmalarından olan Creation Records ile sözleşme imzalanmıştır. Fakat bir dönem sonra Lawrence'ın grubun diğer yarısı olan Deebank ile yollarını ayırması grubun sonunu hazırlamıştı. Klasik müzik eğitimi alan Deebank Felt'in o incelikli sound'unun en önemli parçasıydı. Daha sonraki yıllarda Lawrance Denim projesi üzerinde yoğunlaşarak Felt defterini tamamen kapamıştır.

Grubun en büyük hayranlarından birisi olan Belle And Sebastian'ın kurucusu Stuart Murdock onların bir parçası olmak için diyar diyar Felt'in izini sürmüştür bir dönem. Yine Felt'in büyülü melodilerinden etkilenen bir başka grup ise Manic Street Preacher olmuştu. Ne diyelim gerçekten güzel günlermiş.


Felt - Penelope Tree

Felt - Grey Streets

Felt - Red Indians

Felt - The Day The Rain Came Down

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...