5.08.2013

Güneşli Pazartesiler


Geçici iş bulmak umuduyla her gün kuyruklara giriyorlar, bekleme odalarında zaman öldürüyorlar. Her gün doldurdukları ürkütücü başvuru formlarını iyi tanıyorlar. Bir süredir, izledikleri yolun yanlış olduğuna dair şüpheleri olsa da bu konuda konuşmuyorlar. Ayakta kalmak için mücadele ettiklerini, inatçı, cesur ve dirençli olduklarını biliyoruz. Bu onların hikayesi. Güncel olmasına karşın daha çok geçmişte kalmış gibi görünen bir hikaye. Hızlı kazanç peşindeki küresel ekonominin önemsemeden kapının önüne koyduğu bir grup işsizin, sistemin dar koridorlarında hayata açılan acil çıkış kapılarını aramasının hikayesi.

Bir an için saatleri durdurmak, şüpheleri ve hatalarıyla yüzleşmek istiyorlar. Yanlış yöne saptıkları ana geri dönmeyi ve baştan başlamayı, şu an bildiklerini o zaman fark etmiş olmayı istiyorlar. Her gün kendilerine her şeyin değişeceğini söylüyorlar. Yarın, öbür gün ya da gelecek ay.


Bırakın, bugüne kadar kıyıda köşede kalmış, yerel gazetelerde birkaç satırla geçiştirilmiş olan bu insanlar bir kez olsun başrolde oynasınlar. Dergilerden başkalarının hayatlarını okuyanlar, ay sonunu zor getirenler, bir sonraki ayı düşünmek bile istemeyenler...Öykülerimiz, filmlerimiz, umutlarımız onları anlatmalı. Hayallerimiz onların da hayallerini, yaşamlarından kesitler içermeli. Güçleri, inançları ve anlık zayıflıkları bizi duygulandırmalı.

"Fernando Leon de Aranoa" Güneşli Pazartesiler filminin yönetmeni ve senaristi.

Ve bu film sayesinde Javier Bardem tanınırlığını ve bir star olma yolundaki ününü bugünlere taşımıştır diyebiliriz.

Hepinize Mutlu Pazartesiler...


oOoOO - NoWayBack (feat. Butterclock)

James Vincent McMorrow - Higher Love

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...