31.01.2012

Hangi Kadın "Sopalık" tır?


Cem Karaca'nın döveceği bir kadın nasıl olmalıdır veya Cem Karaca bir kadını neden, niçin döver? diye bir soru aklınıza hiç geldi mi? Eğer geldi ise, cevabını sanatçı zamanında şu şekilde vermiş.

"Mesela, bir lokantaya girdiğimiz zaman masa beğenmeyen bir kadın, yanında ben olduğum için garsona Hişşt diyen, gelen hesabı kontrol etmeye kalkan bir kadın, bence sopalıktır. Belki kadınlar bunu içtenlikle yaparlar. Fakat kadın erkeğe Beni lokantaya götür dediği zaman, erkeğin o lokantadan gelecek olan hesabı ödemeyi kabullendiğini bilmelidir."

Laf aramızda rahmetlinin huysuz biri olduğu biliniyordu. Karaca'nın kurduğu, sonra dağıttığı grupları bir anımsarsak. Apaşlar, Kardaşlar, bir dönem Moğollarla ortaklık, Dervişan, Edirdahan. Tüm bu ortaklıklarda, en az bir kişi ile kavgalıdır Cem Karaca. Bu kavgalara gösterilen neden hep aynıdır. Politik görüş ile müziği örtüştürmekte yetersiz kalmak. Karaca birlikte yola çıktığı arkadaşlarını kötü müzik yaptıkları için değil, düşünsel yönden yanlış müzik yaptıkları için terk ettiğini söyler.

Cem Karaca & Moğollar - Obur Dünya

Cem Karaca & Dervişan - Beni Siz Delirttiniz

Cem Karaca & Moğollar - Gel Gel

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...