9.07.2013

Alamanya'dan Abimler Gelmiş, Evde Bir Şenlik Havası : Tarwater


Alman ikili Bjrnd Jestram ve Ronald Lippok bir yanlarını kroutrock ekseninde post rock duvarına, diğer yanlarını modern Alman elektronik müziğe dayayarak 1996 yılından beri eşsiz bir müzik yapıyorlar. Post-rock ve elektronikanın bu sentezi kurgusal tınılar, deneysel ses oyunları ile insanın içine işleyen melodilere dönüşüyor. İkilinin geleneksel enstürmanların akustik tonları ile down-tempo beatleri buluşturmaları insana Berlin Duvar'ı acaba benim üzerime mi yıkıldı? sorusunu sorduruyor.

İkili 90'ların başında Doğu Almanya'da punk yapan bir grupta tanışmışlar. Ortak müzikal zevkler ve paylaşımlar ikilinin bir albüm için kayıtlara başlamasına zemin hazırlamış. 96 yılında yayınlanan debut albüm sonrasında, özellikle 2002 çıkışlı Dwellers On The Threshold ikilinin zirve yaptığı nokta olarak dikkat çekiyor. Sanatsal yönü çok kuvvetli olan bu ikilinin ayrıca tiyatro ve sinema eserleri için de müzikler yaptığını belirtmekte fayda var.

Ne diyelim Berlin Duvarı çökeli, ben bir kadından ayrılalı ve gurbete giden yurttaşlarımızın "Almanya Acı Vatan" demekten vazgeçmelerinin üzerinden yıllar geçti. Ama hala Tarwater bir fizik kanunu gibi gerçek.


Tarwater - Miracle Of Love

Tarwater - The Watersample

Tarwater – Seven Ways to Fake a Perfect Skin

Tarwater - We All Stand

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...