10.04.2013

Kuzey Işıklarından Sıcak Ritimler


Cats On Fire

Kuzey Avrupa'nın buhranlı gençlerinin bir kısmı havasından mıdır bilinmez kendilerini metal müziğin en karanlık türlerine vurmuşken, özellikle İsveç örneğinde olduğu gibi bir kısmıda ülkelerinde sık görülmeyen güneşe inat naif bir indie pop anlayışını benimsemişler. Bu gruplardan birisi de Finlandiya'lı Smiths olarak görülen Cats On Fire. Grubun umut fışkıran şarkılarının arasında kendinizi bu soğuk kış aylarında bir papatya tarlasında bulmanız mümkün.

Cats On Fire - Letters From a Voyage to Sweden

Sambassadeur

Soğuk Kuzey Avrupa'nın bir diğer iç ısıtan ismi Sambassadeur. İsmini Serge Gainsbourg'un Les Sambassadeur şarkısından alan grup İsveç'in en büyük iki gölü arasında bulunan küçük bir kasaba olan Skövde 2003 yılında kuruldu. Benim için özel bir plak firması olan Labrador bünyesinde bulunan Sambassadeur müziği için anahtar kelimeler sanırım; nostalji, zarif ve naif olurdu. Bazen hayatın paradoksunu anlamak için satır aralarını okumak gerekiyor. Sambassadeur satır aralarına gizlenmiş nadide bir grup. Verdiklerini mesaj ise çok basit. Güzel bir dünya için özlemeye devam et ve umutlarını yüksek tut.



Sambassadeur - New Moon


The Radio Dept.

Bir diğer İsveç'li The Radio Dept. ismini kuruldukları şehirde bulunan bir benzin istasyonundan alıyorlar. Özelikle Lesser Matters isimli nefis albümleri ile iyi bir çıkış yakalayan Radio Dept. 2010 yayınladıkları Clinging To A Scheme albümü ile bıraktıkları yerden devam ediyorlar. 15 yılı bulan bir süredir bildikleri yoldan sapmadan ilerleyen The Radio Dept. inandıkları müziği yapmaya devam ediyorlar. Verdikleri mesaj ise; bana bir varmış de.. bir varmış bir yokmuş deme.. içime dokunuyor.

The Radio Dept. - Heaven's On Fire

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...