19.11.2011

Her Mevsimin Bir Sonu Vardır


İlk defa okuldan kaçtığımda 16 yaşındaydım. Eskişehir'in gerçekten eski olduğu yatılı okul yıllarıydı. Devlet ciddiyetinin içimize işlendiği ama boyumuzdan büyük hayallerimizin olduğu bir dönem. Soğuk bir kış günüydü. Dışarıda lapa lapa kar yağıyordu. Bir bayram öncesi bir grup arkadaş okuldan kaçmak için plan yaptık. Salinger ile yeni tanıştığım bir dönemdi. Ona dair ne bulursam okuyordum. İçimde gizliden gizliye bir Holden Caulfield hayranlığı vardı. Okulun parmaklıklarından kaçış ve Enveriye İstasyonu'ndan trene kaçak biniş ve eve varış. Elbette arkamızdan oğlunuz okuldan kaçtı temalı bir telefon ve okula dönüşte alınan bir ton ceza. Ama içimdeki coşkuyu hatırlıyorumda, herşeye değmişti bence.
Ve babalarımız. Bizim kuşağımızın babaları biraz sertti. Onların hiç bir zaman ruh halinin mevsimi bilinmezdi. İçlerindeki sevgiyi hep ikinci plana atıp doya doya sarılmaya korktular. Ama belkide haklıydılar. Onlar bu çoğrafyada iki tane darbe gördü. Hapislerde yattılar, işkence gördüler. Her zaman sert görünmek zorunda kaldılar. Belki o yüzden bizlerde sevdiklerimize sıkı sıkı sarılıp gitme diyemedik.
On The Roads Again diyerek bir süre daha uzaklarda olacağım. Şimdiden Mutlu Pazartesiler...


Buzzcocks - Sixteen Again

Nekropsi - Papa

The Electric Prunes - I Had Too Much To Dream Last Night

1 yorum:

Ali Ece dedi ki...

Öncelikle Close Lobsters'ı hatırlattığın için çok teşekkürler
Memlekette Electric Prunes dinleyen/seven/paylaşan Mete Avunduk dışında bir kişinin daha olması eşsiz bir tat tabii, inşallah bir gün misafirimiz olursun turuncu plaktan dinleriz Prunes'un ilk albümünü...
Garaj rock saykodelik dedin mi bizden sonraki Smiths kuşağı ile bizden önceki salt Stones-Hendrix'çi kuşaklar arası kopuk bağlantıyı kurmak yolunda benim de bu güzel müzikal evinde bir çeliklik katkım olsun, çelik eğilir ama bükülmez vs ya neyse uzatmayayım daha fazla
(Close Lobsters hatırlatması için tekrar teşekkürler, Trash Can Sinatras'ın ilk albümüne çıldırdığım günlerde İngilizce hocası arkadaşım Rich öğretmişti, onu da anıyım izninle)
Third Bardo
http://youtu.be/WICrHBzTLM4
Red Crayola
http://youtu.be/3h03mh0MEMU

http://youtu.be/UpV2CnJUa0E
Count Five
http://youtu.be/-9a4W2FZnpc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...